KÉMÉNYMAGASÍTÁS – TERVEZÉS – KIVITELEZÉS

 

A KÉMÉNYEK MAGASÍTÁSA KÉT OKBÓL VÁLHAT SZÜKSÉGESSÉ

A kedvezőtlen kitorkollási helyzetben (légörvényben) lévő kémények esetében.

Ez a kedvezőtlen állapot olyankor alakul ki, például ha a meglévő épület kéményeinek a közelében, valamilyen tereptárgy, felépítmény (pl. egy új beruházás keretében) magasabb épület létesül. A szél hatására torlónyomás alakulhat ki, mely megfordíthatja az alacsonyabb épület határos kéményeiben felfelé áramló égésterméket. Ez által az égéstermék visszajuthat a lakásba és ez komoly veszély forrása lehet. Ilyen esetben az alacsonyabb épület érintett kéményeit szükséges megmagasítani „kiemelni kedvezőtlen kitorkollási helyzetből”. 

Ilyen esetben a kéménymagasítás feltétele is az új beruházás használatbavételi  engedélyezési eljárása során.

 

A meglévő kémény hatásos magasságának növelése érdekében. 

 

Az alacsony kémény nem teszi lehetővé a meglévő, vagy tervezett tüzelőberendezés használatakor keletkezett égéstermék elvezetését. (nincs elég huzat). Ezen javít a magasítás.

 

Az optimális működésért

KÉMÉNYMAGASÍTÁS-TERVEZÉS-KIVITELEZÉS

Az új beruházások kapcsán a kéménymagasítási munkák tervezésénél nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a beruházó egy forinttal se költsön többet annál, mint ami a használatbavételi engedély feltételeként szükséges.

 

Kérje ajánlatunkat!

Személyre szabott ajánlatunkhoz kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!