Kéménybélelés

A BIZTONSÁGÉRT

A kéménybélés csövezés biztosítja a falazott kémények belső hőszigetelését, valamint füsttömörségét, továbbá megóvja a kürtőt a lerakódás és a kondenzvíz által okozott állagromlástól, esetleges dugulások kialakulásától.  Biztonságosan juttatja a szabadba az égésterméket.

Alkalmazási terület

Középület

Lakóépület

A tüzelési mód alapján az alábbiak szerint csoportosíthatóak

Gáz fűtés

Nyíltégésterű „B” és zártégésterű „C” – típusú

Nyíltégésterű „B”

Vízmelegítők, kombikazánok, konvektorok, Héra cserépkályhák stb.

Zártégésterű „C”

Régi turbós kazánok, új kondenzációs kazánok stb.

Szilárd tüzelés „B”

Cserép és vaskályhák, kandallók stb.

A Magyarországon hatályban lévő gáztörvények addig engedik a régi nyílt égésterű készülékek használatát ameddig azok, szakemberek által biztonságosan üzemképes állapotban tarthatóak.

Amint a tüzelőberendezés nem képes biztonságosan ellátni a feladatát és nem javítható, ezért cseréje csak és kizárólag új kondenzációs kazánra (zárt égésterű) történhet.

Cégünk a helyszíni felmérést és szaktanácsadást követően pontos kivitelezési tervvel, teljeskörű ügyintézéssel és azok költségével együtt tájékoztatja a tulajdonost az égéstermék elvezetőjével (kéményével) kapcsolatos feladatokról.

Érdeklődjön helyszíni felmérésről és annak részleteiről!

ZÁRT ÉGÉSTERŰ MESTERSÉGES ÉGÉSTERMÉK ELVEZETŐK 

(Turbós- kondenzációskémény)

Legfőbb előnye a BIZTONSÁG! 

Ez a rendszer kialakításából adódik, ugyanis nem a telepítési (pl.: lakás) légtérből nyeri az égéshez szükséges levegőt, hanem egy speciális légvezetéken keresztül a szabadból. A keletkezett égésterméket ventilátor segítségével ún. „kényszeráramlással” juttatja a szabadba. Mindez egy tökéletesen zárt rendszeren működik a lakás légterétől teljesen függetlenül, ezért tudhatjuk magunkat biztonságban. 

Alkalmazási terület:
Lakó és középületeknél egyaránt. Kéménybe köthető ZÁRT égésterű TURBOS és KONDENZÁCIÓS gáztüzelő berendezések égési levegő bevezetésére, valamint égéstermék elvezetésére alkalmas.

NYÍLT ÉGÉSTERŰ (HAGYOMÁNYOS KÉMÉNYEK) ÉGÉSTERMÉK ELVEZETŐK

ELHELYEZÉSI ÉS A RENDSZER KIALAKÍTÁS LEHETSÉGES MÓDJAI

Kérje ajánlatunkat!

Személyreszabott ajánlatunkhoz kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink hamarosan felveszik Önnel a kapcsolatot!